شرکت میلاد خرم مفتخر است که برای اوین بار در استان و غرب کشور توانسته محصول مطابق با استاندارد ملی ایران را تولید نماید و در سال 1389 ، بر اساس دستور اصلاح قوانین و مقررات سازمان استاندارد و تحقیات صنعتی ایران مصوب 1381 در اجرای مصوبات شورای عالی استاندارد اجازه داده شد شرکت تولیدی صنعتی میلاد خرم با رعایت استندارد ملی شماره 11108 از علامت استاندارد ایران برای بلوک ها و ورق های ساخته شده از فوم پلی استایرن با نام تجاری میلاد فوم استفاده کند.
واحد کنترل کیفیت در شرکت میلاد خرم 2 وظیفه اصلی به عهده دارد:
1.تهیه دستور العمل فرایند تولید
2.آزمایش کنترل کیفیت محصول نهایی
در ادامه مطلب به شرح هر کدام می پردازیم

 

 

 

    1.تهیه دستور العمل فرآیند تولید:
به علت وجود چندین نوع مواد اولیه در بازارو تنوع فرمول عمل اوری که متناسب با هر نوع محصول میباشد ،رسیدن به کیفیت مطلوب نیازمند دانش فنی و پایش مدام فرایند تولید میباشد.درهر مرحله از فرایند تولید فوم پلی استایرن نیاز به پایش مشخصه های محصول هر فرایند می باشد.آزمایشگاه کنترل کیفیت با نمونه برداری از خروجی های هر فرایند و سنجش مشخصه های (دانسیته،درصد انبساط و...) بهترین دستور العمل تولید را برای هر پارت از فرایند تهیه می کند.

   2.آزمایش کیفت محصول نهایی:
در 4 عنوان به صورت زیر می باشد.
a.سنجش چگالی
b.تست شعله
c.تست مقاومت
d.ابعاد و ویژگی ظاهری بلوک ها
در ادامه به برسی هریک از آزمون ها می پردازیم.

a.سنجش چگالی: 

چگالی کیلو گرم برمتر مکعب با استفاده ازاین معادله محاسبه میشود.

ρ=M/V

M=جرم آزمون به کیلوگرم
V=حجم آزمون به متر مکعب

 


-نمونه های آزمون را قبل از توزین در یک آون با درجه 23سانتی گراد خشک نموده تا نتایج توزین در فاصله زمانی حداقل 12ساعت تغییری بیش ازیک درصدمیانگین آنها نشان ندهد.
ابتدا ظرف استوانه ای را با آب مقطرعاری از هوای محلول پرمیکنیم.قبل از غوطه ورساختن آزمونه ها درآب. ابعاد آنرا اندازه گیری نموده وسپس آزمون را در قفس قرار میدهیم و آن را غوطه ور ساخته بطوریکه سطح آب تا قائده آزمون تقریبا100میلی مترباشد و سپس جرم آن را میگیریم.

                               آون جهت جذب رطوبت و خشک شدن نمونه قبل از توزین                                      

                                                                                                                                                                                آون جهت جذب رطوبت و خشک شدن نمونه قبل از توزین   

 

   B. تست شعله:
نمونه آزمون را در نگهدارنده آزمون محکم میکنیم به گونه ای که لبه بلندتر سطح با انتهای قاب در یک خط قرار گیرد ومشعل رادر زاویه45درجه نسبت به محور قائم متمایل کرده وآن را به طور افق پیش میبریم تا شعله به نقطه تماس ازپیش تعیین شده روی لبه بالایی آزمون در فاصله10میلیمتری از لبه داخلی نگهدارنده آزمون برسد.زمان سنج را در لحظه تماس شعله با آزمون روشن نموده و شعله را به مدت 15ثانیه روشن نگه داشته و سپس مشعل را به طور پیوسته و آرام به عقب میبریم. میزان پیشروی شعله روی نمونه در کل زمان تست،باید کمتر از 150 میلی متر باشد.اهمیت این آزمایش از جهت تهیه محصول استاندارد از لحاظ آتش سوزی می باشد.

 

                                            

 

C. تست مقاومت:
آستانه شکست نمونه بلوک بر اثر نیروی فشاری وارد بر بلوک با عرض 50سانتی متر وضخامت 25 سانتی متر در فشار پرس آزمایشگاه باید بیشتر از 2000 نیوتون به ازای هر 30سانتی متر طول بلوک باشد.که این مقدار از بیشینه فشار هنگام بتن ریزی کمتر می باشد.

 

 

  D. ابعاد و ویژگی ظاهری بلوکها:
پس از برش CNCابعاد اصلی بلوک ها(طول،عرض و ارتفاع)وابعاد فرعی(اندازه لبه،تعداد شیار،اندازه شیار،اندازه پخ ) بازبینی می شود.
بلوکها باید دارای ظاهری سالم و یکپارچه باشند.سطح بلوک باید نسبتا صاف باشد وبین دانه های پلی استایرن فاصله مشخص ظاهری وجود نداشته باشد.